Autorijbewijs

Snel beginnen met je eerste rijles en op een leuke, verantwoorde, maar vooral voordelige manier je rijbewijs halen. Dat wil jij toch zeker ook!?
Lees dan snel verder  en dan zit jij -zeker weten- binnenkort zelf achter het stuur! Ik geef les aan leerlingen uit de omgeving  van vessem dus ook in wintelre en knegsel en oost-west en middelbeers  en veldhoven wil je weten of we ook bij jou in de buurt lesgeven, bel of mail ons dan!

Natuurlijk, die eerste les is hartstikke spannend!
Maar waarschijnlijk ben je zenuwachtig om niets.
Menno zorgt ervoor dat je op ontspannen, maar vooral een leuke manier je rijopleiding kunt volgen!
Je wordt met de auto opgehaald van huis dus we starten daar
De manier van lesgeven wordt afgestemd op de leerling, zodat iedereen op het eigen niveau zijn of haar rijlessen kan volgen. Aan het einde van de les worden de vorderingen van de leerling uitvoerig geëvalueerd, zodat het duidelijk is wat de leerling goed beheerst en waar wat meer tijd aan besteed moet worden.

Bij Autorijschool Menno Aalders heb je niet te maken met wachtlijsten en kan je zelf bepalen hoeveel lessen je  wilt nemen. Wil je bijvoorbeeld binnen een korte tijd je rijbewijs halen? Dat kan, meerdere malen lessen per week is geen probleem. Op deze manier hoef je niet van tevoren al te betalen voor iets wat je misschien niet nodig heeft, maar kan je toch snel je rijbewijs halen.

Tussentijdse toets en Examen
Voordat deze examens afgelegd kunnen worden, moet de leerling enkele formulieren, zelfreflectie en eigen verklaring, invullen en opsturen. Deze formulieren kunnen gedownload worden:

Tussentijdse toets
De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest op ongeveer 3/4 van de rijopleiding.. De toets verloopt als een echt praktijkexamen. Hiermee kun je alvast wennen aan het examen, zodat je dan minder nerveus bent.
Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets je rijvaardigheid. Hij controleert alles wat bij een echt examen ook getoetst wordt. De toets duurt even lang als een echt examen. Je instructeur rijdt mee.

Het examen
Het praktijkexamen voor de personenauto duurt 55 minuten.
Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf.
Ik  kan eventueel meerijden en bij het eindgesprek aanwezig zijn.
In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt.

De uitslag
Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag.
Als je bent geslaagd, krijg je meteen de Verklaring van rijvaardigheid en de Verklaring van geschiktheid. Via de digitale snelweg komt dit bij het gemeentehuis, met twee pasfoto's en het vereiste geld kun je bij het gemeentehuis in je woonplaats je rijbewijs krijgen.

Machtig je rijschool met DigiD
Ga jij een rijexamen of toets voor de personenauto doen? Machtig jouw rijschool met DigiD!
DigiD (spreek uit: ‘Diegiedee’) staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren.
Voordat de rijschool het rijexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Dit is verplicht, en biedt jou en je rijschool veel voordelen:
• je ontvangt meteen een e-mail ter bevestiging van de machtiging;
• je ontvangt meteen een e-mail als de rijschool het examen voor je heeft gereserveerd;
• je ontvangt meteen een e-mail als de rijschool het examen eventueel voor je heeft verschoven of afgezegd;
• jouw adresgegevens zijn automatisch beschikbaar voor jouw rijschool in het reserveringssysteem van het CBR.

Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD. De machtiging geldt tot je bent geslaagd. Wil je de machtiging eerder intrekken? Kijk dan op de website voor de voorwaarden. Onze rijschoolcode is:  9003w3  

   
DigiD is jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Je kunt gratis een DigiD aanvragen op www.digid.nl . Met die ene inlogcode kun je terecht bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen. Geef je DigiD nooit aan een ander.