Bromfietsrijbewijs

Bromfiets examen per 01-03-2010
Er komt ook geen apart rijbewijs voor automaat of schakel. Je kunt dus examen met een automaat doen en toch schakelbromfiets gaan rijden. Het praktijkexamen is ingevoerd om het aantal ongelukken met bromfietsen en brommobielenrijders te verminderen en de veiligheid te vergroten.
Er is een apart praktijkexamen voor de bromfiets en de brommobiel. Slaag je voor je praktijkexamen brommobiel dan mag je alleen rijden in een brommobiel. Voor bromfiets of snorfiets moet je een praktijkexamen bromfiets afleggen

Rijbewijs AM
Vanaf je zestiende mag je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Een rijbewijs AM is dan wel verplicht. Zo'n rijbewijs heb je voor het leven. Maar je moet er wel eerst examen voor doen:zowel voor theorie en praktijk.

Om een bromfiets, snorfiets of brommobiel te besturen moet je in het bezit zijn van:

In het geval het rijbewijs A of B vanwege medische redenen niet langer geldig kan blijven bestaat de mogelijkheid om in het bezit te blijven of te komen van een rijbewijs AM. Hiermee kan men een brommobiel (blijven) besturen. Informatie hierover geeft de afdeling Burgerzaken van de gemeente of onze Verkeersschool.

Om een rijbewijs te halen dien je 2 examens af te leggen:

Zonder rijbewijs rijden
Rijd je zonder rijbewijs toch met een snorfiets, bromfiets of brommobiel? Dan ben je strafbaar en riskeer je een forse geldboete. Bovendien loop je de kans dat je verzekeringsmaatschappij eventuele schade niet dekt. Zware overtredingen op de bromfiets tellen ook mee voor het beginnersrijbewijs.